Tillbaka
Vilda älgbullar

Vilda älgbullar

Tilllågninstid 45 min | 4 portioner

  • 500g Wildea älgfärs eller annan viltfärs
  • 1 ägg
  • 1 påse fransk löksoppa
  • 2 dl crème fraiche
  • 2–3 msk ströbröd
  • 1 tsk spiskummin
  • salt och svartpeppar

1. Blanda ströbröd, löksoppa påse, ägg och crème fraiche. Låt svälla ca 10 min.
2. Lägg i älgfärsen, spiskummin, salt och peppar. Rör till en jämn smet.
3. Rulla färsen till jämna bullar. Om du blöter händerna med vatten så blir det enklare att rulla smeten.
4. Lägg älgbullarna på en plåt eller i en ugnsäker form. Tillaga i ugnen 250 °C, i ca 15 min (beroende på bullarnas storlek).
5. Servera med en god sallad, kokt potatis eller ungrostade grönsaker, samt rårörda lingon.

Tips!

Du kan också göra goda biffar av smeten. Klicka i en tesked färskost i varje biff och skjuts in i ugnen! Tänk på att tillagningstiden blir något längre än för älgbullarna.

Relaterad produkt
Relaterad produkt