Tillbaka
Reninnanlår & rosmarinbakade grönsaker

Reninnanlår & rosmarinbakade grönsaker

Tillagningstid 1 timme | 2–3 portioner

  • 350 g Wildea Reninnanlår
  • 25 g smör
  • 1 vitlök
  • ½ zucchini, skuren i grova stavar
  • 6 mandelpotatisar, skrubbade och delade
  • 2 kvistar körsbärstomater
  • 2 schalottenlökar, skalade och delade
  • 3 kvistar rosmarin
  • 2 msk olivolja
  • Salt och svartpeppar

 

Vispat örtsmör

  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1 msk färsk timjan, hackad
  • 1 msk färsk oregano, hackad
  • 1 msk färsk rosmarin, hackad
  • Salt och svartpeppar

1. Värm ugnen till 175°C.

2. Salta och peppra köttet och bryn i smör i en het panna, lägg i en ugnsfast form och tillaga köttet till önskad stekgrad (medium-rare mellan 53–57°C och medium-well 57–65°C).

3. Dela vitlöken på mitten och lägg på en plåt tillsammans med zucchini, potatis, tomater, lök och rosmarin. Stänk över olivolja och krydda med salt och peppar. Baka i ugnen i 20 minuter.

4. Vispa det mjuka smöret så att det blir vitt och fluffigt, rör ner örter och krydda med salt och peppar. Servera tillsammans med köttet och de ugnsbakade grönsakerna.

Relaterad produkt