Tillbaka
Pot-au-feu med rotfrukter

Pot-au-feu med rotfrukter

Tillagningstid 2 h | 4 portioner

  • 1 pkt Wildea Älggrytbitar, 500 g
  • 25 g smör
  • 1 ½ l vatten
  • 3 msk kalvfond på flaska
  • 2 lagerblad
  • 6 steklökar, skalade
  • 2 morötter, slantade
  • ½ rotselleri, grovt tärnad
  • 4 potatisar, grovt tärnade
  • ½ vitkålshuvud, grovt hackad
  • ½ purjolök, slantad
  • salt och vitpeppar

Persiljesmör

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl bladpersilja, finhackad
  • salt och svartpeppar

Till servering:

  • Ett gott surdegsbröd

1. Värm en tjockbottnad kastrull och lägg i smöret. Fräs köttet så att det får färg och krydda med salt och vitpeppar.

2. Slå på vatten, fond samt lagerblad och sjud på låg värme i ca 1,5 timme.

3. Stek löken hel i smör så att den får färg och tillsätt den tillsammans med resten av ingredienserna till grytan. Sjud i ytterligare 15 min, till rotfrukterna är klara och köttet är mört.

4. Persiljesmör: Rör ihop smör och persilja, krydda med salt och peppar.

5. Servera grytan toppad med en klick av det mjuka smöret och en bit gott bröd

Relaterad produkt