Tillbaka
Pho soppa med smakrik renfile

Pho soppa med smakrik renfile

Tillagningstid 45 min | 2 portioner

  • 300 g Wildea renfilé, tunt skivad
  • 2 vårlökar
  • 1 röd chili
  • 1 lime
  • 1 kruka färsk basilika, koriander och/eller mynta
  • 2 dl mungbönor
  • 250g risnudlar
  • Sriracha sås

Buljong

  • 1–1½ l kött- eller kycklingbuljong
  • 4 stjärnanis
  • 2 tsk kryddnejlika, hela
  • 2 kanelstänger
  • 1 bit färsk ingefära, hackad
  • 2 tsk fisksås
  1. Lägg alla ingredienser till buljongen i en kastrull och låt koka i ca 20 minuter på låg värme. Smaka av buljongen och tillsätt mer kryddor om du önskar.
  2. Koka upp en liter vatten i en annan kastrull och tillsätt lite salt.
  3. Finhacka under tiden vårlök, ingefära, chili och de färska örterna. Skiva limen.
  4. Skär köttet så tunt du kan och ångkoka det i några minuter i en sil/durkslag över det kokande vattnet. Om du önskar kan du istället steka köttet snabbt i en het stekpanna.
  5. Koka mungbönorna i saltvattnet i några minuter. Ta upp och lägg åt sidan. Koka risnudlarna i samma vatten i ca 3 minuter. Häll av nudlarna i ett durkslag.
  6. Dela upp nudlar, mungbönor, grönsaker och örter i två djupa skålar och häll over buljongen.
  7. Lägg på köttet, pressa över lime och tillsätt lite Sriracha sås om du önskar mer hetta.
Relaterad produkt
Relaterad produkt