Tillbaka
Krämig kantarellpasta

Krämig kantarellpasta

Tillagningstid 20 min | 4 portioner

  • 2 paket à 100g Wildea rökt renstek (pålägg)
  • 2 paket frysta kantareller, tinade
  • 500 g pasta (tex bavette eller spaghetti)
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl grädde
  • 1 msk smör
  • 4 msk olja
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 1 ½ dl pecorino, riven
  • salt och peppar

1. Stek kantarellerna på hög värme med 1 tsk olja, så att vätskan ångar bort.
När svampen känns torr, tillsätt ½ msk olja, 1 msk smör, vitlök och ½ tsk salt. Stek klart i någon minut.

2. Koka upp pastavatten i en rymlig kastrull. När det börjat koka tillsätt rikligt med salt. Lägg i valfri pasta.

3. Värm oljan i en panna på hög värme. Skär upp rensteken i små tärningar och stek någon minut. Tillsätt smör och sänk värmen. Låt steka klart några minuter.

4. Koka pastan till nästan klar. Häll av vattnet och spara ca ½ dl.

5. Koka ihop grädden och creme fraiche några minuter. Smaksätt med salt och peppar.

6. Häll tillbaka pastan i kastrullen, tillsätt 1 msk pastavatten och 1 msk olivolja. Blanda pastan med den varma grädd-blandningen, kantarellerna och hälften av persiljan.

7. Fördela i djupa tallrikar och skeda över rikligt med knaperstekt renstek, riven pecorino och resten av persiljan.

8. Servera med nymalen svartpeppar och några droppar olivolja.

Relaterad produkt
Relaterad produkt