Tillbaka
Mustig vildmarksgryta

Mustig vildmarksgryta

Tillagningstid 120 min | 6 portioner

  • 500 g Wildea älggrytbitar
  • 2,5 dl grädde
  • 5 dl viltbuljong
  • 1 pkt Wildea kantareller
  • 2 gula lökar, grovt hackade
  • 2 morötter, skalade, grovt skurna
  • 2 msk smör eller olivolja
  • 2 msk fransk senap
  • ½ dl hackad persilja
  • 2 msk maizenamjöl
  • riven pepparrot
  • salt & peppa
  1. Bryn köttet väl, salta och peppra, och lägg i en gryta. Koka ur stekpannan med buljongen och häll över köttet.
  2. Bryn även lök, kantareller och morötter och lägg i grytan. Vätskan ska nästan täcka grytbitarna, späd med mer buljong eller vatten om det behövs. Koka sakta under lock tills köttet är mört, ca 1½ timme.
  3. Slå i grädden koka i ytterligare 10 minuter. Smaka av med senap och red ev. av grytan till lagom konsistens med lite maizenamjöl utrört i vatten. Vänd ner persiljan precis innan servering och toppa med riven pepparrot.
  4. Kokt eller pressad potatis, samt pressgurka är gott till
Relaterad produkt