Tillbaka
Mustig älgskavsgryta med vin

Mustig älgskavsgryta med vin

Tillagningstid 1 timme | 2 portioner

  • 1 pkt Wildea Älgskav
  • 50 g rökt sidfläsk eller bacon
  • 2 schalottenlökar
  • 1 liten morot
  • 0,5 purjolök
  • 100 g små champinjoner
  • 2 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl rödvin
  • 2 msk viltfond
  • 1 tsk Maizena
  • salt och svartpeppar

1. Tärna fläsket.

2. Skala och skär schalottenlök i skivor. Skala och tärna moroten. Dela purjolöken
längs med och skölj noga. Skär i tunna skivor. Borsta och dela champinjonerna.

3. Lägg halvfryst älgskav i en stekpanna på svag värme. Tina och låt vattnet dunsta, dela
köttet med en gaffel. Höj värmen och tillsätt smör, fläsk, schalottenlök, morötter,
purjolök och champinjoner. Bryn jämnt.

4. Pressa i vitlöken. Häll på vin och fond. Koka upp och red med maizena.

5. Salta och peppra. Toppa gärna med lite persilja och servera med potatispuré.

Relaterad produkt