Tillbaka
Krämig kantarellpasta med broccoli

Krämig kantarellpasta med broccoli

Tillagningstid 45 min | 4 portioner

En krämig vegetarisk pasta med lyxig svampsmak, serveras med ugnsrostad broccoli och ett strössel med citron, persilja och vitlök för extra smak.

  • 150 g Wildea kantareller
  • 300 g pasta, t ex rigatoni
  • 500 g broccoli
  • 1 msk mild olivolja
  • 2 schalottenlökar
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 citron, saft och skal
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • smör till stekning
  • salt och svartpeppar
  • parmesanost

1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2. Skär av broccolibuketterna, skala och skär stjälkarna i mindre bitar. Lägg allt på en plåt och häll över oljan. Salta. Sätt in plåten i ugnen och sätt på 225 grader grill. Efter ca 15-20 minuter är broccolin rostad.

3. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smöret ca 3 minuter på medelvärme. Tillsätt svampen och stek tills all vätska ångat bort ca 5 minuter. Tillsätt grädde och citronsaft och koka ihop ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar. Skala och hacka löken.

4. Hacka bladpersiljan och vitlöksklyftan fint och blanda med citronskalet.

5. Blanda sås, pasta och broccoli. Toppa med örtströsslet och parmesanost.

Relaterad produkt
Relaterad produkt