Tillbaka
Hjortskavs-kebab med gräddfil

Hjortskavs-kebab med gräddfil

2 portioner

  • 1 pkt Wildea Hjortskav
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 liten bit vitkål
  • 2 msk hett vatten
  • 1 msk citronjuice
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 3 msk rapsolja

Tillbehör

  • 1 dl ketchup
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 dl gräddfil
  • 2 skivor mjukt tunnbröd
  • salt och svartpeppar

1. Skala och dela löken och skär i halvmåne-skivor.

2. Lägg köttet i stekpanna på svag värme. Tina och dela köttet med en gaffel. Höj värmen och tillsätt 1 msk olja. Bryn köttet tillsammans med löken i oljan. Pressa i vitlök och tillsätt timjan och salta och peppra.

3. Strimla kålen fint och lägg i en salladskål. Häll över hett vatten, 2 msk olja och citronjuice. Tillsätt persiljan och salta och peppra. Blanda väl.

4. Rör samman den rivna pepparroten med ketchup.

5. Servera med/i mjukt tunnbröd och gräddfil.

Relaterad produkt
Relaterad produkt