Tillbaka
Grillat surdegsbröd med knaperstekt kallrökt vilthack

Grillat surdegsbröd med knaperstekt kallrökt vilthack

4 portioner

  • 150 g Wildea Kallrökt vilthack
  • 1 msk olja + 1 msk smör
  • 200 g färskost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl gräslök, finhackad
  • 2 msk färska timjanblad
  • god olivolja till servering
  • salt och peppar
  • 4 stora skivor surdegsbröd, grillat
  • 4 salladsblad

1. Värm oljan i en panna på hög värme. Tillsätt vilthack och stek någon minut för lätt knaprig yta. Tillsätt smör och sänk värmen. Stek klart några minuter. Låt svalna lite.

2. Blanda vilthack, crème fraiche och färskost, men spara ½ dl vilthack till servering.

3. Tillsätt 2/3 delar av gräslöken och blanda väl. Smaka av med lite salt (tänk på att vilthacket är salt!) och nymalen svartpeppar. Låt stå i kylen minst 15 min.

4. Lägg ett salladsblad på de nygrillade surdegsbröden och toppa med en rejäl klick kallrökt vilthacks-röra.

5. Strö över resten av det knaperstekta vilthacket, gräslöken, svartpeppar, färsk timjan och några droppar god olivolja.

Relaterad produkt
Relaterad produkt