Tillbaka
Viltburgare

Viltburgare

Tillagningstid 30 min | 4 portioner

Viltburgare med karamelliserad lök, pepparrotsmajonnäs och lagrad ost

  • 4 Polarica Viltburgare
  • 3 gula lökar, skivade
  • 25 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 4 skivor lagrad ost
  • 1 krispsallad
  • 4 hamburgerbröd
  • salt och svartpeppar

Pepparrotsmajonnäs

  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1,5 dl rapsolja
  • 1,5 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk pepparrot, finriven
  • Salt och svartpeppar

1. Pepparrotsmajonnäs: Vispa ihop äggula med dijonsenap i en bunke, tillsätt oljan droppvis
under konstant vispande och avsluta med att röra ner vinäger och pepparrot. Smaka av
med salt och peppar.

2. Bryn löken i smör på låg värme under omrörning, ca 15 min. Tillsätt socker och stek
ytterligare några minuter.

3. Krydda burgarna med salt och peppar. Stek eller grilla i ca 5–6 min på varje sida.

4. Stek bröden i smör med snittsidan ned, tills de får färg.

5. Montera ihop hamburgarna med majonnäs, sallad, kött, ost och den karamelliserade
löken.

Relaterad produkt