Tillbaka
Viltbullar

Viltbullar

Tilllagninstid 45 minuter | 4 portioner

  • 30-50 köttbullar beroende på storlek
  • 500g Wildea älgfärs eller annan viltfärs
  • 1 gul lök
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl ströbröd
  • ägg
  • 4 st enbär (finhackade)
  • 1 tsk kryddpeppar (malen)
  • 1 msk timjan (torkad eller färsk)
  • Smör
  • Salt och svartpeppar

1. Hacka löken fint och bryn den i rikligt med smör.
2. Blanda grädden och mjölken med ströbrödet, låt det stå och dra till sig något.
3. Blanda samtliga ingredienser i en skål och rör till en jämn smet.
4. Rulla färsen till jämna bullar. Om du blöter händerna med vatten så blir det enklare att rulla smeten.
5. Provstek en köttbulle och justera smakerna så att du blir nöjd.
6. Stek klart alla köttbullar i stekpannan eller lägg dem på en ugnsplåt och kör i ugnen på 220 grader till köttbullarna är gyllenbruna.

Servera med en god sallad, kokt potatis eller ugnsrostade grönsaker, samt rårörda lingon.

Relaterad produkt
Relaterad produkt