Tillbaka
Vild potatissallad

Vild potatissallad

Tillagningstid 45 minuter | 10 portioner

  • 500 g Wildea renskav
  • 1 kg fast potatis
  • 2 msk matolja för stekning
  • 2 gula lökar
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk socker
  • Salt, peppar
  • Gräslök
  • 10 skivade rädisor
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 knippe vårlök
  • Gräddfil
  1. Tvätta och rosta potatisen i ugn, 200 grader.
  2. Klyfta potatisen varm och lägg genast upp på ett serveringsfat.
  3. Dela löken från rot till topp och blanchera hastigt i saltvatten.
  4. Bryn skaven i olja, tillsätt vinäger, socker och olivolja.

Arrangera skav, tomater, rädisor, lök och hackad gräslök med potatisen på fatet. Ringla gräddfil vid sidan om. Smaksätt gärna med färska örter, salt och svartpeppar.

Relaterad produkt
Relaterad produkt