Tillbaka
Ugnsrostade rotfrukter och kantareller

Ugnsrostade rotfrukter och kantareller

Tillagninstid 60 min | 4 personer

  • 150g Wildea kantareller
  • 400g rotfrukter, t ex rödbeta, sötpotatis, morötter, potatis, palsternacka
  • 4 tsk olivolja
  • Salt & svartpeppar
  1. Skala och skär grönsakerna och rotfrukterna i ungefär lika stora bitar
  2. Lägg rotfrukterna på en plåt och tillsätt kantareller. Ringla över olivolja, salta och peppra.
  3. Ungsbaka i minst 45 min, i 225 °C (beroende på hur stora bitarna är) tills rotfrukterna är mjuka.
  4. Njut som sådan eller servera med en traditionell renskav eller vårt Vardagsskav.

Tips! Servera gärna som tillbehör till ett långkokt viltkött, eller som ensamrätt med en klick tzatsiki och en god tomatsås.

 

Relaterad produkt
Relaterad produkt