Tillbaka
Ugnsomelett med Vardagsskav

Ugnsomelett med Vardagsskav

Tillagningstid 30 min + upptiningstid | 8 stora muffins eller en ugnsform

  • 150 g Vardagsskav av kronhjort- och griskött eller Vardagsskav av ren- och griskött eller annan valfri Polarica skav
  • 6 ägg
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 6 körsbärstomater
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 dl riven ost
  1. Låt skavet tina i cirka en halv timme. Bryn skavet i stekpanna och låt sjuda i cirka 10 minuter. Om du vill kan du dela de största skavbitarna i mindre.
  2. Vispa äggen lätt i en skål och blanda i grädde, kryddor och skavet. Häll smeten i stora muffinsformar eller i en bakplåtspapperklädd rektangulär ugnsform. Strö över riven ost.
  3. Grädda omeletten i 200 grader i 10 minuter. Tillsätt sedan körsbärstomater delade i halvor och grädda i ytterligare 5 minuter.
Relaterad produkt
Relaterad produkt