Tillbaka
Skogsdoftande-viltpaj

Skogsdoftande-viltpaj

  • 2 smördegsplattor
  • 500g Wildea älgfärs
  • 150 g Wildea kantareller, 1 pkt
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk olivolja
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 ägg
  • salt & svartpeppar
  1. Låt smördegen, de frysta kantarellerna och älgfärsen tina i rumstemperatur i ca 1 timme innan du börjar förbereda pajen.
  2. Hacka lök och vitlök.
  3. Hetta upp olja en järnstekpanna (se till att handtaget är ugnssäkert) och stek färsen. Tillsätt kantareller, lök, vitlök, salt och svartpeppar och låt allt steka i ca 5 min till.
  4. Tillsätt créme fraiche och koka ihop i ytterligare 5 min. Ställ pannan åt sidan för att svalna.
  5. Kavla ut smördegen så att den passar som ett ”lock” på pannan. Gör gärna en dekorationsfläta av överbliven deg. Pensla locket med ett uppvispat ägg.
  6. Nagga locket med en gaffel på några ställen och baka sedan pajen i ca 30 min, i 225°C, tills pajen har en fin gyllenbrun färg.
  7. Servera härligheten med en god sallad.

Tips! Har du inte en järnstekpanna så kan du självklart göra pajen i en annan rund ugnssäker form.

Relaterad produkt
Relaterad produkt