Tillbaka
Sallad med rökt ren, marinerade linser & rödbets-hummus

Sallad med rökt ren, marinerade linser & rödbets-hummus

Tillagningstid 30 minuter | 4 portioner

  • 200 g (2 pkt) Wildea skivad rökt renstek
  • 100 g Västerbottensost
  • en halv gurka
  • 2 skivor bröd, gärna surdeg
  • 80 g småbladig sallad
  • smör till stekning
  • örter till garnering

Marinerade linser

  • 1 dl gröna linser
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 tsk senap
  • 1 tsk honung
  • 3 msk hackade örter t ex timjan, bladpersilja, basilika
  • salt och svartpeppar

Rödbetshummus

  • 2 rödbetor, kokta
  • 2 dl kikärter, kokta
  • 3 msk tahini
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 msk citronsaft
  • 1 tsk spiskummin
  • vatten eller olivolja
  • salt och cayennepeppar
  1. Koka linserna al dente. Blanda resten av ingredienserna till marinaden. Häll av vattnet från linserna när de är färdiga. Häll på dressingen när linserna är varma och krydda med salt och peppar. Låt marinera ca 15 minuter.
  2. Mixa ingredienserna till hummusen. Späd med vatten eller olja till önskad konsistens. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  3. Skär brödet i tärningar och stek dem frasiga i smöret. Tärna osten och skala, kärna ur och skär gurkan i halvmånar.
  4. Fördela sallad, linser, gurka och ost på tallrikar. Toppa med krutonger, rödbetshummus och renstek. Garnera med örter.
Relaterad produkt
Relaterad produkt