Tillbaka
Rustik kantarellrisotto

Rustik kantarellrisotto

  • 300g Wildea kantareller
  • 1 citron, skal och juice
  • 4 tsk olivolja
  • 5½ dl risottoris
  • 4 dl vitt matlagningsvin
  • 100g smör
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 2 tsk honung
  • Torkad rosmarin
  • Salt & svartpeppar
  1. Tvätta citronen och riv skalet. Rör ner zesten och citronjuice i olivoljan.
  2. Fräs kantarellerna i olivolja i en gryta. Tillsätt riset och stek ytterligare några minuter.
  3. Tillsätt vitt vin och låt allting koka under omrörning på svag värme, i ca 10 min.
  4. När riset nästan är genomkokt tillsätt smör, riven ost, honung, citronolja och rosmarin. Smaka av och tillsätt mer ost, salt, peppar eller honung om du önskar.
  5. Toppa med lite parmesanost och servera gärna med ett gott rostat bröd.
Relaterad produkt
Relaterad produkt