Tillbaka
Renytterfilé med smak av timjan och vitlök

Renytterfilé med smak av timjan och vitlök

Tillagningstid 1 timme | 2–3 portioner

  • 1 Renytterfilé, ca 300 g
  • salt och nymald svartpeppar
  • 25 g smör
  • 2 msk rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • en kvist färsk timjan

1. Ta ut köttet i rumstemperatur ca en timme innan tillagning.
2. Dela filén i två-tre portionsbitar, salta och peppra köttet.
3. Tillsätt rapsolja och smör i en ganska het stekpanna. Lägg i köttet när smöret tystnat och sänk värmen något. Lägg i vitlök och timjan i pannan.
4. Stek köttet ett par minuter, ös köttet med den goda skyn under stekningen.
5. Lyft köttet ur pannan och låt vila en stunda innan du serverar.

Relaterad produkt
Relaterad produkt