Tillbaka
Reninnanlår & rosmarinbakade grönsaker

Reninnanlår & rosmarinbakade grönsaker

Tillagningstid 1 timme | 2–3 portioner

  • 350 g Wildea Reninnanlår
  • 25 g smör
  • 1 vitlök
  • ½ zucchini, skuren i grova stavar
  • 6 mandelpotatisar, skrubbade och delade
  • 2 kvistar körsbärstomater
  • 2 schalottenlökar, skalade och delade
  • 3 kvistar rosmarin
  • 2 msk olivolja
  • Salt och svartpeppar

 

Vispat örtsmör

  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1 msk färsk timjan, hackad
  • 1 msk färsk oregano, hackad
  • 1 msk färsk rosmarin, hackad
  • Salt och svartpeppar

1. Värm ugnen till 175°C.

2. Salta och peppra köttet och bryn i smör i en het panna, lägg i en ugnsfast form och tillaga köttet till önskad stekgrad (medium-rare mellan 53–57°C och medium-well 57–65°C).

3. Dela vitlöken på mitten och lägg på en plåt tillsammans med zucchini, potatis, tomater, lök och rosmarin. Stänk över olivolja och krydda med salt och peppar. Baka i ugnen i 20 minuter.

4. Vispa det mjuka smöret så att det blir vitt och fluffigt, rör ner örter och krydda med salt och peppar. Servera tillsammans med köttet och de ugnsbakade grönsakerna.

Relaterad produkt
Relaterad produkt