Tillbaka
Krämig vilt-pappardelle

Krämig vilt-pappardelle

Tillagningstid | 4 portioner

  • 150g Wildea Kallrökt ren- eller vilthack
  • 1 msk olja + 1 msk smör
  • 1 paket pappardelle ( 500 g)
  • 2 dl grädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 stora vitlöksklyftor, finhackade
  • 1–2 msk extra virgin olivolja
  • 1 dl färska timjanblad
  • salt och peppar

1. Fräs vitlöken i smör ca 2 min på medelvärme tills den mjuknat. Se upp så den inte bränns! Tillsätt grädde och crème fraiche och låt puttra.

2. Koka upp pastavatten och salt i en rymlig kastrull. Lägg i pastan.

3. Värm oljan i en panna på hög värme. Tillsätt vilthack och stek någon minut för lätt knaprig yta. Tillsätt smör och sänk värmen. Låt steka klart några minuter.
4. Koka pastan till nästan klar. Häll av vattnet och spara ca ½ dl.

5. När grädden och crème fraiche har kokat ihop något, smaksätt med hälften av timjanbladen, salt och peppar.

6. Häll tillbaka pastan i kastrullen, tillsätt 1 msk pastavatten och 1 msk olivolja. Blanda runt med varma grädd-blandningen så att det täcker all pasta.

7. Fördela i djupa tallrikar och skeda över rikligt med knaperstekt vilthack.

8. Toppa med resten av timjanbladen, nymalen svartpeppar och ringla över olivolja.

Relaterad produkt
Relaterad produkt