Tillbaka
Krämig rotsellerisoppa med rökt renstek

Krämig rotsellerisoppa med rökt renstek

Tillagningstid | 4 portioner

  • 2 paket à 100g Wildea rökt renstek (pålägg)
  • 800 g rotselleri, skalad och delad i bitar
  • 2 schalottenlökar, skalade och hackade
  • 3 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
  • 1 msk + 2 msk smör
  • 1 + 1 msk olja
  • 1 1/2 dl vitt vin
  • 3 dl grönsaks- eller kycklingfond
  • 3 dl vispgrädde
  • salt och peppar

1. Fräs rotselleri, schalottenlök och vitlök i 1 msk smör och 1 msk olja i en kastrull i någon minut, på medelvärme.

2. Häll på vinet och låt reducera ner till ca hälften.

3. Tillsätt 3 dl fond och koka rotsellerin mjuk.

4. Mixa med stavmixer och tillsätt grädden.

5. Värm olja i en panna på hög värme. Skär upp rensteken i små tärningar och stek någon minut. Tillsätt smör och sänk värmen. Låt steka klart några minuter.

6. Låt soppan koka upp och späd eventuellt med mer fond till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.

7. Servera i djupa skålar och toppa med hackad gräslök och renstek.

8. Avsluta med att ringla över en god olivolja och dra några varv med pepparkvarnen.

Relaterad produkt
Relaterad produkt