Tillbaka
Krämig renstroganoff

Krämig renstroganoff

Tillagningstid 2 h | 4 portioner

  • 1 pkt Wildea Rengrytbitar, 400 g
  • 25 g smör
  • 2 gula lökar, strimlade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk paprikapulver
  • 6 dl vatten
  • 1 msk kalvfond på flaska
  • 2 dl crème fraiche
  • 150 g Wildea ekologiska Kantareller, tinade
  • 1/2 dl bladpersilja, hackad
  • 6 cornichoner, delade på längden
  • Salt och svartpeppar

Till servering:

  • Kokt ris
  • Crème fraiche

1. Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick smör, fräs lök och vitlök. Tillsätt köttet och krydda med paprikapulver, salt och peppar, fräs så att köttet får lite färg. Tillsätt vatten samt fond och sjud i ca 1,5 timme.

2. Tillsätt crème fraiche och låt puttra i ca 10–15 min.

3. Koka riset enligt instruktionerna på paketet.

4. Stek svampen i en klick smör, salta, peppra och tillsätt svampen till grytan med den hackade persiljan.

5. Ta av grytan från värmen, toppa med cornichoner och servera med ris och extra crème fraiche.

Relaterad produkt
Relaterad produkt