
Krämig kantarellpasta med broccoli
Tillagningstid 45 min | 4 portioner
En krämig vegetarisk pasta med lyxig svampsmak, serveras med ugnsrostad broccoli och ett strössel med citron, persilja och vitlök för extra smak.
- 150 g Wildea kantareller
- 300 g pasta, t ex rigatoni
- 500 g broccoli
- 1 msk mild olivolja
- 2 schalottenlökar
- 3 dl vispgrädde
- 1 citron, saft och skal
- 1 kruka bladpersilja
- 1 vitlöksklyfta
- smör till stekning
- salt och svartpeppar
- parmesanost
1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
2. Skär av broccolibuketterna, skala och skär stjälkarna i mindre bitar. Lägg allt på en plåt och häll över oljan. Salta. Sätt in plåten i ugnen och sätt på 225 grader grill. Efter ca 15-20 minuter är broccolin rostad.
3. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smöret ca 3 minuter på medelvärme. Tillsätt svampen och stek tills all vätska ångat bort ca 5 minuter. Tillsätt grädde och citronsaft och koka ihop ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar. Skala och hacka löken.
4. Hacka bladpersiljan och vitlöksklyftan fint och blanda med citronskalet.
5. Blanda sås, pasta och broccoli. Toppa med örtströsslet och parmesanost.