Tillbaka
Klassisk renskav

Klassisk renskav

Tillagningstid 1 timme | 4 portioner

  • 400 g Wildea Renskav
  • 1 gul lök
  • 3 msk smör
  • 2 dl vatten
  • salt och svartpeppar

 

Potatispuré

  • 1 kg potatis, mjölig sort
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 msk rumsvarmt smör
  • salt, svartpeppar och torkad timjan

 

Grönärts-röra

  • 250 g gröna ärtor
  • 1 msk citronjuice
  • salt och svartpeppar

1. Skala och skiva löken tunt.

2. Lägg halvfryst renskav i en stekpanna på låg värme. Tina köttet på båda sidor och
dela det med en gaffel och låt vattnet dunsta. Höj värmen och tillsätt 3 msk smör.
Bryn köttet och löken jämnt och tillsätt vatten. Låt puttra samman några minuter.

3. Salta och peppra.

Potatispuré

1. Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.

2. Pressa potatisen med potatispress. Värm mjölk och rör ner den och det rumsvarma
smöret i den pressade potatisen.

3. Smaksätt med salt.

Grönärts-röra

1. Koka upp vatten och häll i dom frysta ärtorna. Låt koka upp och ta av från värmen
och häll av vattnet.

2. Mixa ärtorna till den konsistens du önskar. Tillsätt citronjuice och salta och peppra.

Servera renskaven med potatispuré, grönärtsröra och lingonsylt. Bli lycklig!

Relaterad produkt
Relaterad produkt