Tillbaka
Grillat surdegsbröd med rökt älg, pepparrotsfärskost och prästost

Grillat surdegsbröd med rökt älg, pepparrotsfärskost och prästost

Tillagningstid 25 minuter | 4 portioner

  • 300 g (3 pkt) Wildea skivad rökt älgstek
  • 8 skivor surdegsbröd
  • 200 g färskost
  • 2 tsk senap, sötstark
  • 2 tsk riven pepparrot
  • 1 msk finhackad gräslök
  • 150 g skivad lagrad ost, t ex prästost
  • rotfruktschips och cornichons till servering
  • salt och svartpeppar
  1. Blanda färskost, senap, pepparrot och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
  2. Bred färskosten på brödet. Lägg skivad älgstek och ost på fyra av brödskivorna och lägg sedan på det sista brödet. Grädda brödet i en stekpanna eller ett smörgåsjärn till osten smält och brödet fått fin färg.
  3. Servera med rotfruktschips och cornichons.
Relaterad produkt
Relaterad produkt