Tillbaka
Grillad surdegssmörgås med rökt älg, pepparrotsfärskost och prästost

Grillad surdegssmörgås med rökt älg, pepparrotsfärskost och prästost

Tillagningstid 25 min | 4 portioner

  • 300 g (3 pkt) Wildea skivad rökt älgstek
  • 8 skivor surdegsbröd
  • 200 g färskost
  • 2 tsk senap, sötstark
  • 2 tsk riven pepparrot
  • 1 msk finhackad gräslök
  • 150 g skivad lagrad ost, t ex prästost
  • rotfruktschips och cornichons till servering
  • salt och svartpeppar
  1. Blanda samman färskost, senap, pepparrot och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
  2. Bred färskosten på brödet. Lägg på skivad älgstek och ost på fyra av brödskivorna och lägg sedan på det sista brödet. Grädda brödet i en stekpanna eller ett smörgåsjärn till osten smält och brödet fått fin färg.
  3. Servera med rotfruktschips och cornichons.
Relaterad produkt
Relaterad produkt