Tillbaka
Gräddig renskav

Gräddig renskav

Tillagningstid 30 min | 2 portioner

Gräddig renskav med smör- och persiljesvängda ärtor, lingon och mandelpotatispuré.

  • 1 pkt Wildea Renskav, 240 g
  • 1 gul lök, skivad
  • 25 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 msk kalvfond på flaska
  • 1/2 msk svartvinbärsgelé
  • 5 enbär, krossade
  • 2 msk messmör (valfritt)
  • salt och vitpeppar

Mandelpotatispuré

  • 1 kg mandelpotatis
  • 1 dl mjölk
  • 100 g smör
  • 1 nypa mald muskot
  • Salt och vitpeppar

Persiljesvängda ärtor

  • 250 g ärtor
  • 25 g smör
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 0,25 dl kruspersilja, finhackad
  • salt och svartpeppar
  1. Fräs lök och renskav i smöret så att köttet får lite färg och löken mjukar. Tillsätt grädde, fond, gelé, enbär och messmör, sjud i 10–15 min. Smaka av med salt och vitpeppar.
  2. Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten. Häll av och pressa potatisen. Koka upp mjölk och smör och blanda det med den pressade potatisen till en puré. Smaka av med muskot salt och peppar.
  3. Koka ärtorna i lättsaltat vatten i 2-3 min. Häll ärtorna i ett durkslag. Ställ tillbaka kastrullen på spisen och tillsätt smör och lök. Fräs i någon minut så att löken mjuknar, tillsätt ärtor och persilja och sväng runt.
Relaterad produkt
Relaterad produkt