Tillbaka
Biffar av reninnanlår

Biffar av reninnanlår

Tillagningstid 30 min | 6–8 portioner

  • 1 Wildea Reninnanlår (ca 800 g)
  • 4 msk rapsolja
  • 45 g smör
  • en halv färsk chili, finhackad

Världens enklaste rödvinssås:

  • 1 dl rödvin
  • en stor klick smör
  • 1 schalottenlök i tunna skivor
  • 1 kvist färsk rosmarin
  1. När du hanterar innanlåret märker du att det finns en bit som går att ta bort för hand. Dra loss den biten. Det blir den första biffen. Skär resten av innanlåret i, ca 8 tunna eller 6 tjocka skivor.
  2. Tillsätt rapsolja och smör i stekpannan. Hetta upp blandningen tills smöret slutar fräsa.
  3. Tillsätt hackad chili och lägg därefter köttet i stekpannan. Sänk värmen och stek köttet en minut per sida. Ta upp köttet och gör såsen direkt i stekpannan.
  4. Rödvinssås: Tillsätt rödvin, en klick smör, tunna skivor lök samt rosmarin i stekpannan. Låt koka ihop en stund och servera såsen till biffarna.

Recept av matbloggaren Hanna G

Relaterad produkt