Tillbaka
Asiatisk renskavs-panna

Asiatisk renskavs-panna

Tillagningstid 30 min | 4 portioner

  • 500 g Wildea Renskav
  • 200 g böngroddar färska eller i burk
  • 200 g champinjoner
  • 200 g grönkål
  • 2 morötter
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 msk olja
  • 3 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 tsk råsocker

1. Skala och pressa vitlöken i en lite större skål. Blanda ner sojan, socker, sesamoljan och sesamfrön.

2. Lägg halvfryst renskav i en stekpanna på låg värme. Tina köttet på båda sidor och dela det med en gaffel. Låt vattnet dunsta och häll i hälften av oljan och bryn köttet jämnt. Lägg det stekta köttet i marinaden. Låt stå minst 20 min.

3. Skala och riv morötterna grovt.

4. Borsta svampen och skär i tunna skivor.

5. Skär bort stammen på grönkålen och strimla bladen. Hetta upp stekpannan och stek på hög värme, ca 2 min, i resten av oljan. Lägg åt sidan.

6. Servera i djup tallrik/skål. Servera gärna med rundkornigt ris i botten och lägg kött och resten av ingredienserna på toppen av riset. Shirachasås, chilisås eller lite extra soja kan vara gott till.

Relaterad produkt
Relaterad produkt