Tillbaka
Älglasagne

Älglasagne

Tillagningstid 60 min | 6 portioner

Färssås

  • 1 pkt (500 g) Fryst älgfärs
  • 1 stor lök, finhackad
  • 1–2 krossade vitlöksklyftor
  • skvätt olja till stekning
  • 2 burkar (à 400 g) krossade tomater
  • 3 msk röd pesto
  • 1 dl vatten
  • salt, peppar och timjan

Ostsås

  • 3 msk smör
  • 1–3 mskvetemjöl (/glutenfritt mjöl)
  • 6 dl mjölk (/havremjölk)
  • 1 påse (à 150 g) riven ost
  • salt, vitpeppar

Till smörjning

  • 1–2 msk smör

För gratinering

  • 1 dl riven ost

Färssås

Fräs färs, lök och vitlök i oljan i en stekpanna, smaka av och tillsätt krossade tomater. Skölj burkarna med ½ dl vatten och tillsätt I färsen. Tillsätt timjan. Låt puttra på låg värme i några minuter.

Ostsås

Smält fettet och rör ner mjölet men låt inte brynas. Späd med mjölken och låt såsen koka ca 5 minuter, under vispning. Tillsätt salt och riven ost, observera att även ost innehåller salt.

Gör så här

Varva sås, lasagneplattor och köttfärssåsen i en smord ugnssäker form. Avsluta med en lager ostsås. Tryck till försiktigt för att tilldela fyllningen jämnt. Strö på riven ost.

Grädda i 200 grader 45–50 minuter.

Låt dra i 15 minuter innan servering.

Relaterad produkt