Tillbaka
Krämig kantarellpasta med broccoli

Krämig kantarellpasta med broccoli

Tillagningstid 45 min | 4 portioner

  • 150 g Wildea kantareller
  • 300 g pasta, t ex rigatoni
  • 500 g broccoli
  • 1 msk mild olivolja
  • 2 schalottenlökar
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 citron, saft och skal
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • smör till stekning
  • salt och svartpeppar
  • parmesanost

1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2. Skär av broccolibuketterna, skala och skär stjälkarna i mindre bitar. Lägg allt på en plåt och häll över oljan. Salta. Sätt in plåten i ugnen och sätt på 225 grader grill. Efter ca 15-20 minuter är broccolin rostad.

3. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smöret ca 3 minuter på medelvärme. Tillsätt svampen och stek tills all vätska ångat bort ca 5 minuter. Tillsätt grädde och citronsaft och koka ihop ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar. Skala och hacka löken.

4. Hacka bladpersiljan och vitlöksklyftan fint och blanda med citronskalet.

5. Blanda sås, pasta och broccoli. Toppa med örtströsslet och parmesanost.